Skip to content Skip to footer

Sepsisfonden – Axel Lyons minnesstipendium

I dag är det ett år sen himlen fick en alltför ung ängel till. Axel blev som Mathias bara 17 år gammal och hans sjukdoms förlopp var nästan identiskt, ifrån att vara fullt frisk till att dö inom 24 timmar. Han drabbades av meningokocker och sepsis en kombination som familjen inte hade hört om förut.

I samband med Axels begravning valde familjen att be de som ville visa sin omtanke att sätta in ett bidrag till Sepsisfonden. Med alla de bidrag som strömmade in lägger Sepsisfonden nu grunden till Axel Lyons Minnesstipendium. Stipendiet är instiftat i samarbete med familjen, som på detta sätt vill stödja andra som har drabbats av sepsis. Och de hoppas precis som vi att Axels historia kan bidra till att sprida kunskap om sepsis vidare till många andra.

Information om symptom och vaccin är viktigt så att ingen annan skall behöva drabbas av detta i framtiden.

Vi tänker på familjen och tänder ett ljus 🕯.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now