Skip to content Skip to footer

Madeleine

Madeleine Eriksson

Madeleine delar sin berättelse:

23 december 2019 var jag och min man hos vänner och skulle ha uppesittarkväll, sen fick jag plötsligt frossa så jag satt och skakade. Blev stel i kroppen. Väl hemma tog jag tempen som var 39.9°.

Dagen efter hade jag fortfarande feber och frossa samt svårt att gå. Min man ringde 1177, men dom sa bara att jag skulle ta febernedsättande. För de var troligtvis influensa.

I tre dagar vart de sämre och min man, mamma och syster fick hjälpa mig med allt. Jag kunde inte gå alls, jag hade ont i hela kroppen, frossa, feber. De var som att huvudet inte hängde med när jag skulle ta ett steg för att gå, de gick liksom inte.

Hjärnhinneinflammation. Jag var även gravid i 7:de månaden, så vi ringde förlossning och akuten. Men dom ville inte ta emot mig.

27:de December ringde vi våran familjeläkarmottagning och fick äntligen komma ner och läkaren skickade in oss till akuten med egen bil. Prover och odlingar togs men dom hittade inte riktigt vad de kunde vara.

Skickades till förlossningen för att kolla att bebisen mådde bra, han var påverkad o hade lägre puls o.s.v. Havandeskapsförgiftning kom på tal och de vart akut kejsarsnitt. Vår son kom ut 10 veckor förtidigt. Han mådde bra.

Jag fick vakna upp på IVA och fick svar på att de var Meningokocker jag hade drabbades av. Jag fick massor med fläckar på benen och armarna. 4 dagar på IVA och fick inte träffa Melvin förrän den 31 December. De kunde ha slutat riktigt illa.

Idag mår vi jättebra.

Mvh Madeleine Eriksson

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now